GeuzeCoaching.nl

Vandaag ga ik beginnen

Over mij en resultaten

 

Hallo, mijn naam is Jan Gerrit Geuze en mijn overtuiging is dat ieder mens iets waardevols te bieden heeft aan deze wereld. 

De uitdaging van de mens is om van zijn eigen leven een kunstwerk te maken. Het gaat om te kunnen worden wie we van nature zijn of daar opnieuw aandacht voor te vragen. Onszelf te herontwikkelen. 

Dat lijkt gemakkelijk, maar het vraagt wel de bereidheid om eerlijk naar onszelf te zijn, talenten te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te leren nemen. 

Door de verkeerde verhalen die mensen zichzelf vertellen en hier ook nog in geloven, bereiken mensen precies wat ze eigenlijk niet willen. Je zou kunnen zeggen dat ze hun levensdoel of -missie daarmee vertroebelt hebben. Het is mistig geworden.


De reden dat ik een coachingspraktijk ben gestart heeft te maken met het feit dat ik mensen wil helpen terug te vinden wat ze wél willen. Ik heb in de loop van de jaren diverse opleiding gevolgd die kunnen helpen groei en ontwikkeling te stimuleren. Ik zie mezelf als coach met therapeutisch vaardigheden.

Ik werk op basis van gelijkwaardigheid en heb een aantal krachtige interventiemethoden ter beschikking om samen met u te onderzoeken wat uw sterke punten zijn, uw beperkingen, uw doelen, uw angsten én wat u motiveert en tegenhoudt om uw bestemming te bereiken. 

Ik ben geregistreerd coach bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), onderschrijf de internationale ethische gedragscode en onderwerp mij aan het klachtenreglement. 

http://www.nobco.nl/keurmerk/gedragscode

 Het resultaat van de coaching

Ik richt mij in mijn coaching op uw waarde vermeerdering en groei met als resultaat een meer vervullend leven, balans en vergroting van uw probleemoplossend vermogen. 


Ik werk vanuit mijn eigen levenservaring en levensvisie geënt op: 

-het nieuwe mensbeeld (kwantumfysica) dat aantoont dat wij met alles natuurlijk verbonden zijn en slechts door in verbondenheid te leven we optimaal gezond kunnen worden. 

-de Nieuwe Biologie (Perth en Lipton), dat aantoont dat we een natuurlijke behoefte aan groei en verbondenheid hebben.

- Narratieve therapie (Micheal White), die ons leert dat we van onze (zelf)verhalen leerkansen kunnen maken.

-de 7 eigenschappen van Stephen Covey, die praktische handvatten en richting in onze ontwikkeling geeft: van afhankelijkheid, via onafhankelijkheid naar bewust gekozen onderlinge afhankelijkheid. 

 -De Transactionele Analyse (Eric Berne), dat inzichten biedt in de interne en externe transities. Waarom doe ik wat ik doe in contact met anderen?

-Voice Dialogue (Hal en Sidra Stone), bewustzijn van meerdere "ikken", als gereedschap voor persoonlijke groei en communicatie met mezelf en anderen.

-Mind Eye Power, waarmee op een milde eenvoudige en effectieve wijze diepgaande verandering in hardnekkige overtuigingen, onverwerkte emoties en (gevolgen van) trauma kunnen worden bereikt.

-MatriXmethode van Ingrid Stoop. Met de MatriXmethode worden mentale, psychosomatische en leerproblemen en volle hoofden effectief en met blijvend resultaat opgeruimd. 

 -Hartcoherentie training/ ademhalingstechnieken